Financial Times om Politiken

The theory seems to have been that if executives at Politiken told themselves the scandal would go away (and kept the story off their own front pages) then it would.

.

They had failed to learn the lesson of their own journalism. Toughing it out sometimes works, but there comes a moment when the dam bursts and the story runs out of control.

.

Financial Times gør op med Politiken skandalen, undskyld “News of the World” skandalen.

Den engelske tabloid avis, der aflyttede telefoner i jagten på den gode historie.

Hvad “News of the World” har gjort er ikke stort forskelligt – i princippet – for hvad danske Politiken gjorde, da avisen skrev en hel serie artikler om giftskader på United Plantations, der var bygget på bevidste løgne.

.

Fuldkommen ufatteligt at en avis af Politikens kaliber vil lægge navn til en hel serie på mere end en snes svindelhistorier som i denne sag. Ingen på UP har sagt, at de bliver behandlet som slaver, og Politiken kan ikke dokumentere en eneste forgiftning på UP, for der er ingen forgiftninger. 

.

Politiken forfalskede kendsgerninger, manipulerede kilder, og manipulerede Folketinget. På trods af at man vidste at historierne var løgn håbede man som “News of the World” at ride stormen af i stedet for at undskylde over for ofre og læserne.

Politiken gør klogt i at læse og forstå konklusionen i Financial Times i dag om “News of the World”, den passer som hand i hanske til Politikens UP opspind og bevidste løgne.

Det samme gør de journalister på andre medier, der godt ved at Politiken har forbrudt sig imod de mest elementære journalistiske etiske principper, men som i bedste overlægesolidaritet holder deres kæft.

Må jeg spørge hvor har Lasse Jensen og hans allesteds nærværende “Mennesker og Medier” været i denne sag. Intet der lugter den mindste smule medier synes at være for småt til hans program, men Politiken den er til gengæld alt for stor.