Platugle flygter fra Spore

Af Michael Rastrup Smith

Den berygtede danske storsvindler Mogens Mørsthøj Christensen, flygtede onsdag ud af Singapore, fordi han frygtede for at blive anholdt i den lovlydige ministat for sine seneste svindelnumre.

mc-i-tang.jpg

doc christensen ser på ure hos tang, orchard road

En kendt amerikansk ejendomsmægler i Singapore, Jim Ellis, siger til Rastrups Asien, at han har anmodet både de lokale myndigheder i Singapore, den danske ambassade i Singapore, det danske justitsministerium og udenrigsministeriet om at anholde ”doktor” Christensen.

Det sker efter, at den kendte amerikanske ejendomsmægler er blevet tørret godt og grundigt af danskeren, der blandt andet foregav, at han var køber til en byggegrund nær Singapores berømte hovedgade Orchard Road til 200 millioner kroner.

”Det er ufatteligt at Danmark vil tillade, at denne person år efter år svindler mennesker og spolerer Danmarks navn”, siger Jim Ellis.

Han siger, at han blev kontaktet via sit firmas hjemmeside af Mogens Christensen, der fortalte, at han var hjertekirurg uddannet i Sydafrika, og at han blandt andet var interesseret i at deltage i velgørenhedsarbejde.

Jim Ellis er medlem af en religiøs gruppe, og han faldt pladask for Mogens Christensens nyeste historie:

”Han fortalte, at han var ved at åbne et hospital i Bahrain, hvor han ville operere både betalende patienter, og fattige mennesker uden midler. Og han fortalte også, at han gennem en kusine var relateret til den kongelige familie i Bahrain”, siger Jim Ellis.

Ejendomsmægleren hjælper sammen med sin religiøse gruppe mange ubemidlede asiater til operationer i udlandet, og han så en stor mulighed i sammenarbejde med den danske hjertekirurg.

Men netop som Mogens Christensen forleden ankom til Singapore for at hente et forskud på 50.000 kroner for en operation, som han ville foretage i Svejts på en vanskabt fattig mand fra Malaysia fattede amerikaneren mistanke, og søgte på hans navn på Internettet.

”På Internettet fandt jeg ud af, at ”doktor” Christensen i virkeligheden er en berygtet dansk svindler, og jeg henvendte mig straks til den danske ambassade. Mens jeg godt kan overleve de penge jeg allerede har tabt på ham, så har jeg meget svært ved at komme mig over, at jeg er blevet snydt så grundigt, og har spildt så meget tid på ham.”

Den amerikanske ejendomsmægler var så ophisset, at han truede med at lade en bekendt en tidligere SAS elitesoldat konfiskere Mogens Christensens pas.

Vi fandt Mogens Christensen natten til i går på sit yndlingshotel i Singapore og foreholdt ham beskyldningerne om svindel.

”Jeg har ikke svindlet noget menneske, hvem er det dog jeg har svindlet?”, sagde en tydeligt rystet Mogens Christensen. 15 minutter efter samtalen – klokken 1:58 om natten – checkede han ud af hotellet og forlod Singapore.

Copyright, Rastrups Asien 2007

Mogens Christensens Synderegister:

I 1984, får Mogens Christensen et års fængsel for at spille den falske grev Benny Leon Lewentlow på Djursland.

I 1992 dukker han pludselig op på Hvidovre Hospitals skadestue, som falsk læge. Politiet sigter ham i den forbindelse stadig for misbrug af offentligt embede, han stikker af til Indien og derefter Thailand.

I 1998 åbner han en konto i Bangkok Bank. I ansøgningen bruger han falsk den kongelige danske ambassades navn og adresse.

I 2002 søger han ansatte i den danske ambassades navn. Ved jobsamtalerne præsenterer han sig som dansk ambassadør.

I 2002 møder 15 danske og norske skolelærere op på den danske ambassade og klager over, at de er blevet bedraget og holdt ulovligt indespærret af Mogens Christensen.

I 2002 truer han en 70 årig dansk dame, som han har bedraget for 12.000 kroner, med at “man” kan blive kastet for krokodillerne. Han siger at denne metode anvendes af det thailandske hof.

I 2002 lokker Mogens Christensen en svensk student til Bangkok på praktikophold. Studenten frasvindles sine penge, og bliver truet med immigrationsfængsel.

I 2002 søger han ansættelse i et skandinavisk forsikringsselskab i Thailand, han beskriver sig som jurist uddannet på det verdensberømte Oxford Universitet.

I 2003 klager en canadisk au pair pige til den danske ambassade i Bangkok over, at hun har været indespærret i Mogens Christensens luksuriøse bungalow i Bangkok. Christensen truer hende med politi og fængsel.

I 2003 flytter en mindreårig dreng Paw ind hos Mogens Christensen, ifølge drengens familie, er det fordi han som “adoptivsøn” skal fiske børnebidrag ud af den danske Sikringsstyrelse, hvor han i forvejen får pension.

I 2003 åbner Mogens Christensen et svigagtigt rejsebureau BlueskyHoliday, der på en prangende hjemmeside lokker mange danskere til at forudbetale rejser, som de aldrig kommer på. Det thailandske politi nærer mistanke til bureauet og stormer det.

I 2003 indleder Sikkerhedspolitiet i Bangkok en overvågning af Mogens Christensen, fordi han gentagne gange har misbrugt den thailandske konges navn blandt andet til at true sine ofre.

I 2004 genåbner han hjælpeorganisationen PINMOS hjemmeside på Internettet. Denne gang lokker han godtroende mennesker på lejre i Sydafrika og Thailand. Lejre der skal hjælpe børn som venter på hjerteoperationer. Han forespørger Hoffet, om Dronning Margrethe kan blive protektor for PINMO.

I 2004 henvender en thailandsk husejer sig til den danske ambassade og klager over, at Mogens Christensen har snydt ham for 120.000 kroner i lejeindtægter. Han gav Mogens Christensen udstrakt kredit, fordi han i følge husejeren fortalte at han var ambassadør.

I 2004 hjælper en immigrations-mægler i Schweiz Mogens Christensen til at
få opholdstilladelse. Mogens Christensen får VIP behandling og tilbud om et hus ved Lugano søen, fordi han fortæller agenten han er ambassadør og i familie med Dronning Margrethe II.

I 2005 Optræder Mogens Christensen pludselig i Japan som ”Hans højhed”. Her tilbyder han en engelsk organisation, der beværter ham, at hjælpe med at få en engelsk samvittighedsfange løsladt. Han siger, at han er en dansk aristokrat med forbindelse til det japanske aristokrati.

I 2006 får han en betinget dom for at optræde som falsk læge og behandle patienter på Hvidovre hospital i 1992.

I 2007 vil han købe grund i Singapores hjerte til 200 millioner kroner, og forsøger samtidig at snyde ejendomsmægleren for 50.000 kroner til sit “hjælpearbejde”.

Leave a comment